Sök
Stäng denna sökruta.
Såld

Södra hamngatan 5D, Inom Vallgraven

Slutpris
3 995 000 kr
Boarea
58 m²
Rum
2 R.O.K.
Månadsavgift
2 682 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1805-1895

Mysigt, välplanerat hem i historisk fastighet - mitt i centrum.

Här på Södra hamngatan finns denna fastighet som stått sedan 1800-talet. Arkitekt Wictor von Gregerfelt, mest känd för Fiskekyrkan, fick i uppdrag att rita ett fyravåningshus efter att tomten stått öde i 50 år. Resultatet blev Det Wijkska huset där denna fint förädlade bostad nu finns. Hela lägenheten totalrenoverades på ett smakfullt vis vid föreningens bildande 2012 och har även de senare åren fått mindre uppdateringar. Lägenheten stoltserar med bland annat vackra golv, rymlig walk-in closet, industriglas med svarta profiler och en takhöjd på nästan tre meter.

Som boende kan du nyttja den möblerbara loftgången för morgonkaffet eller ett glas vin på kvällen. Denna vetter mot den kullerstenslagda, piazzaliknande innergården. Köket är väl tilltaget. En perfekt plats för matlagningsglädje och middagar med vänner. Sovrummet har en perfekt placering där både fransk balkong samt walk-in closet ligger i direkt anslutning. Dessutom finns ett ljust och fint badrum med ett vackert fönster och egen tvättmaskin. Det tillhörande förrådet ligger nära till hands i källaren.

Att lägenheten ligger i en välmående förening med låga avgifter hamnar såklart också på pluskontot. Här bor du på en central adress med allt i stan på promenadvänligt avstånd. Vill du stanna "hemma" men gå på restaurang finns populära Fiskekrogen beläget i samma hus.

Välkommen att boka visning av detta perfekta cityhem, med ansvarig mäklare Amanda.

Visa hela beskrivningen Bilder

Amanda Rabogliatti

Fastighetsmäklare
Telefon
0723 55 00 11
E-post
Kostnadsfri värdering

Ebba Gunnarsson

Mäklarkoordinator
Telefon
0763939081
E-post
Visa extra kontaktperson
  • Rymlig hall med inbyggt förvaringsskåp
  • Alternativ planlösning

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.